Po 3. kole KV 2023 představení návrhů vedení a odborů

Dobrý den, ahoj.

V pondělí 10.10.2022 proběhlo 3.kolo kolektivního vyjednávání. Níže Vám předkládáme stanovisko zaměstnavatele a také společný návrh obou odborových organizací k letošnímu kolektivnímu vyjednávání (viz příloha). Nabídka zaměstnavatele v tomto znění je podmíněna uzavřením kolektivního vyjednávání během měsíce října.

• navýšení dekretových mezd již od 1.11.2022 o 7%
  • vyplacení jednorázové prémie 12.000 CZK všem zaměstnancům. Podmínkou je tuto prémii vyplatit ještě v roce 2022, nejpozději však s prosincovou výplatou 2022 (v lednu 2023).
  • pro rok 2023 zaměstnavatel nevyžaduje aktivaci KPD
  • stanovení výše překážek  na straně zaměstnavatele dle §209 odst.2 ZP pro rok 2023 ve výši 70% průměrné mzdy
  • změna parametrů prémie za produktivitu či její nahrazení jinou motivační složkou mzdy při zachování celkových finančních objemů s cílem zjednodušit, objektivně a transparentně komunikovat výpočet této prémie.

Očividně je třeba jednat velice rychle, i když jste na setkání s vedením RBCB v kantýně mohli zaznamenat, že se prý v žádném případě nejedná o časový nátlak.

Aktuální návrh zaměstnavatele znáte, na setkání v kantýně jste byli seznámeni s aktuální hospodářskou situací společnosti.

Návrh odborů je postaven na sociální zodpovědnosti odborů vůči zaměstnancům s nižšími příjmy. Současné životní náklady se dotknou stejně jak zaměstnance v DIR tak i v THP oblasti.

Informace budou prezentovány také na webech a sociálních sítím odborových organizací.

Očekáváme bouřlivou diskusi nad oběma návrhy!!

Chtěli bychom požádat všechny aktivní zaměstnance na našem BC, aby tyto informace případně předali dál i na kolegy a kolegyně bez přístupu na BC.

Za oba vyjednávací týmy KOVO a UNIOS

místopředseda KOVO a člen EC Bosch David Matajs