Odbory se bouří proti možnému nařízení vlády “Nošení respirátorů ve výrobních závodech na výrobních linkách”

Dobrý den všem,

poslední informace o opatřeních vlády ČR vyvolaly mezi odboráři, jejich členy i zaměstnanci výrobních závodů velkou nevoli. Všichni chápou, že ochrana před COVID19 je důležitá, ale opatření by měla jít ruku v ruce se zdravím rozumem s ohledem na zdraví lidí. Nařízení nošení respirátorů u zaměstnanců pracujících ve výrobních závodech v nuceném tempu po celou pracovní dobu přímo ohrožuje zdraví těchto zaměstnanců.

Na základě toho dnes předseda vaší ZO OS KOVO RBCB napsal email na ministerstvo zdravotnictví panu ministru Blatnému. V emailu jsem mimo jiné napsal, že snad mu nemusím jako lékaři vysvětlovat co v organizmu způsobí nedostatek kyslíku a jak reagují mozkové buňky.

Nyní přikládám dopis našeho Svazového předsedy Jaroslava Součka, který ve stejném duchu apeluje na premiéra vlády ČR. Mimo jiné toto téma řešil OS KOVO a ČMKOS již v minulých dnech s ministryní Maláčovou a ministry Havlíčkem a Blatným a zástupci politických stran Pirátů a STAN.

předseda VZO OS KOVO RBCB Stanislav Jindra