Informační termín s vedením RBCB

dnes proběhlo pravidelné jednání odborových organizací s vedením firmy. Za KOVO se Skype schůzky zúčastnil místopředseda David Matajs. Předseda ZO je zatím stále v pracovní neschopnosti.

Vedení firmy informovalo o aktuální situaci v zakázkách s výhledem do konce roku. Potěšující je zpráva, že práce máme do konce roku dostatek.

Bohužel to nese s sebou i nepříjemnou informaci, že výroba pojede i mezi Vánočními svátky. Zaměstnanci by se v co největší možné míře měli věnovat rodinám, odpočinku a nabrání energie do dalšího roku. Dle sdělení vedení se předpokládá až 2/3 výrob budou muset zajistit výrobu. V jakém rozsahu se ještě bude upřesňovat.

Místopředseda položil vedení otázku, zda se počítá i s nějakou finanční motivací pro zaměstnance, kteří dají mezi svátky přednost firmě před rodinnou a odpočinkem. Odpověď je zatím taková, že firma s odměnou za práci mezi svátky nepočítá. V JhP motivační stimul již je předmětem požadavku odborů. Konkrétní výše je zatím v JhP předmětem jednání.

VZO OS KOVO RBCB