Kolektivní vyjednávání se blíží!

Dobrý den, zítra to vypukne. Kolektivní vyjednávání 2019. Důležitost letošního vyjednávání je i cítit i z řad vedení firmy. Situace na trhu práce, nedostatek pracovní síly, vysoká fluktuace to vše, rostoucí ekonomika v ČR, nejlepší postavení v ukazatelích nezaměstnanosti v EU. To vše nám hraje do karet a firma si to uvědomuje. Uvidíme jako moc si zakládá na značce Bosch jako první volba občana hledající práci. Jak moc si váží know how stávajících zaměstnanců. Firmu nepoloží vysoké mzdy zaměstnanců, ale nedostatek pracovních sil. Bez zaměstnanců žádný zaměstnavatel nemůže plnit závazky vůči svým zákazníkům. 499 Mio čistý zisk za rok 2017. Výsledek naší práce si zaslouží hezký balík do našich peněženek. Letos se ukáže jaký je Bosch v Budějovicích pokerový hráč. Bez risku lidi do nového technologického centra nesežene. Držte nám palce a fanděte. Informace budeme podávat průběžně na základě vzájemné shody o uvolňování informací a povinnosti vyplývající ze Zákoníku práce.

Stanislav Jindra předseda ZO OS KOVO RBCB