3. kolo Kolektivního vyjednávání pro rok 2021

Dobrý den, ahoj, členové odborů a zaměstnanci RBCB

Již proběhla 3. kola kolektivního vyjednávání, kdy jsme společně s vedením komunikovali naše představy. V pondělí došlo i na zvýšené hlasy při prosazování názorů z obou stran. Ale vždy se slušnými slovy, díky bohaté češtině. 🙂 Na konci jsme se rozešli v přátelské atmosféře. Tak jak to má být mezi partnery, kteří se vzájemně respektují a hledají společnou dohodu vyhovující oběma stranám. Dnes nám vedení po dlouhých diskusích předložilo návrhy, které můžeme na našich stránkách zveřejnit jako návrh vedení RBCB. Návrhy se již blíží našim představám, které jsme předožili a vy jste si je zde mohli také přečíst. Neumím říc, zda je cíl blízko nebo daleko. Dovolím si, ale trošku filozofovat. Vidíme světlo na konci tunelu. 🙂

Návrhy vedení nyní projednáme v našich závodních výborech. Vzhledem k aktuální situaci ve společnosti to budeme muset vykomunikovat přes moderní technologie.

Pozorně si návrhy pročtěte a vyjádřete svůj názor. Odbory i vedení čeká na zpětnou vazbu od níž se bude odvíjet další jednání. Vedení je přesvědčeno, že po našich argumentech navrhlo seriózní akceptovatelný návrh pro obě strany.

Důrazně upozorňuji ty diskutující, kteří by se zde chtěli vyjadřovat vulgárně, že pro ně na našich stránkách není prostor. Jejich příspěvky budou mazány a diskutující zablokováni.

Svůj názor můžete vyjádřit slušnou formou. Čeština je bohatý jazyk a obsahuje spousty slov s vyjádřením jiného názoru nebo nesouhlasu slušnou formou.

Těšíme se společně na konstruktivní diskusi s podloženými argumenty. Děkujeme.

Předseda výboru ZO OS KOVO RBCB, Stanislav Jindra